Warga UMS dinasihat Tanam Semangat Kenegaraan

KHAMIS, 11 APRIL - Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Sabah (UMS), Datuk K.Y Mustafa menasihatkan setiap warga UMS agar menanamkan semangat kenegaraan dalam apa juga aktiviti yang dijalankan.

“Sebagai rakyat sesebuah negara, nilai integriti yang tinggi adalah perkara terpenting yang mesti dipahat dalam diri,” ujarnya ketika hadir pada Majlis Ramah Mesra bersama warga Fakulti Pertanian Lestari Kampus UMS Sandakan, baru-baru ini.

Pada perjumpaan bersama lebih 400 kakitangan FPL itu, beliau turut melahirkan rasa bangga dengan peranan UMS sebagai pemacu perkembangan bidang pertanian negara.

“Pertanian adalah penting dan perlu ditingkatkan kerana makanan merupakan sumber keperluan asas kepada hidupan,” katanya.

Kehadiran julung kali beliau ke fakulti itu turut dimeriahkan dengan acara memasang pelekat pada kenderaan universiti sempena sambutan 25 tahun penubuhan UMS.

Turut hadir, Naib Canselor Profesor Datuk Dr. D Kamarudin D Mudin serta Pegawai-pegawai Utama dan kanan universiti.