KEKAUMAS Sampai Bantuan Kebajikan Kepada Pesara Dan Khairat Kematian Keluarga

SELASA, 7 MEI – Kesatuan Kakitangan Am Universiti Malaysia Sabah (KEKAUMAS) terus komited dalam usaha membela nasib ahli-ahlinya melalui sumbangan bantuan kebajikan kepada kakitangan Universiti Malaysia Sabah (UMS) yang telah berpencen serta sumbangan khairat kematian kepada kakitangan yang kehilangan ahli keluarga.

Sumbangan disampaikan oleh Presiden KEKAUMAS, Abdul Jalil Sapli kepada 12 penerima bantuan yang terlibat dalam satu majlis yang berlangsung di Perpustakaan Fakulti Kejuruteraan (FKJ) UMS baru-baru ini.

Menurut Abdul Jalil, diharapkan sumbangan tersebut mampu membantu meringankan beban yang dipikul oleh ahli-ahli KEKAUMAS yang menerima bantuan tersebut.

“Kepada para pesara UMS, diharap anda semua tetap sihat dan berjaya dalam apa juga bidang yang diceburi selepas bersara dari perkhidmatan,” katanya.

Hadir sama menyaksikan penyerahan bantuan tersebut para ahli jawatankuasa KEKAUMAS.