50 Pelajar UMS Terima Sumbangan Ramadan

RABU, 15 MEI – Seramai 50 pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS) yang terdiri daripada golongan asnaf menerima sumbangan Ramadan berjumlah RM200 sebagai bantuan untuk mereka melengkapkan keperluan seharian khususnya menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri.

Yang di-Pertua Negeri Sabah, Tun Haji Juhar Datuk Haji Mahiruddin menyampaikan sumbangan kepada 10 pelajar lelaki, manakala  isteri, Toh Puan Hajah Norlidah Tan Sri R.M Jasni menyampaikan sumbangan kepada 10 pelajar wanita dalam satu Majlis Iftar@UMS 2019 bersama Tuan Yang Terutama Tun Canselor di Masjid UMS, semalam.

Terdahulu, Tun Datuk Seri Panglima Haji Juhar turut menyampaikan replika cek sebagai tanda sumbangan Ramadan untuk diagihkan kepada asnaf pelajar dan kakitangan UMS berjumlah RM20,000 daripada Bahagian Zakat dan Fitrah, Majlis Ugama Islam Sabah (MUIS), yang diserahkan kepada Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. D Kamarudin D Mudin.

Turut sama menyaksikan penyampaian sumbangan tersebut Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Panglima Mohd Shafie Haji Apdal; Pengerusi Lembaga Pengarah UMS, Datuk K Y Mustafa; Pengerusi MUIS, Datuk Hasbullah Mohd Taha; dan Pembantu Menteri Perdagangan dan Perindustrian Sabah merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri Karambunai, Azhar Datuk Matussin.

Selepas berbuka puasa bersama para tetamu, kakitangan dan pelajar UMS, Tun Haji Juhar turut berkesempatan bersama-sama para jemaah menunaikan Solat Maghrib, Solat Isyak dan Solat Terawih.