YDP KESUMBA Puji Komitmen Ahli Erat Ukhwah

KHAMIS, 22 OGOS - Yang Dipertua Kelab Suri Rumah dan Staf Wanita Universiti Malaysia Sabah (KESUMBA), Dr. Amalina Abdullah memuji komitmen yang diberikan oleh ahli KESUMBA dalam menyemarakkan aktiviti yang dapat mengeratkan ukhuwah sesama ahli serta masyarakat.

Beliau yang ditemui pada Majlis Ramah Mesra kelab tersebut baru-baru ini berkata setiap individu perlu ada matlamat hidup, dan sentiasa berusaha untuk mendapatkan keredaan daripada Allah. S.W.T.

Beliau berkata setiap apa yang dilakukan perlu memberi manfaat kepada orang lain dan dalam masa yang sama mendapat ganjaran terbaik daripada Allah.

“Apa saja yang kita usahakan, kita niatkan agar ianya dapat membawa kita sama-sama bertemu di syurga Allah nanti. Itulah yang saya gunakan sebagai motivasi untuk menyumbang kepada masyarakat walau apapun latar belakang kerjaya kita.

“Tidak ada alasan bahawa jika kita bekerja, kita tidak ada masa. Kewujudan persatuan atau kelab di universiti ini adalah agar kita belajar bagaimana menyantuni masyarakat dalam ruang dan masa ketika kita mampu membantu,” katanya.

Pada majlis sama, Setiausaha Kehormat KESUMBA, Stella @ Nurul Martini Gontol turut memperkenalkan barisan jawatankuasa baharu beserta portfolio yang disandang, serta senarai aktiviti yang akan dijalankan oleh kelab tersebut pada tahun ini.

Antaranya, lawatan pengantarabangsaan ke luar negara, Piala Kejohanan YDP, Hari Keluarga, Sayangi Pantai Kita dan ‘Car Booth Sale’.

Terdahulu, jawatankuasa KESUMBA telah membuat kunjungan hormat kepada Naib Canselor, Profesor Dr. Taufiq Yap Yun Hin di pejabatnya sebelum majlis ramah mesra tersebut yang berakhir dengan jamuan makan tengah hari.